Web
Analytics

ДРУЖЕЊЕ УЗ ЗВУКЕ ,,КАЉИНКЕ“

DSCI4177

У понедељак, 6. јуна 2016. чланови географске секције су свој овогодишњи рад завршили на најлепши могући начин.  Наиме, по десети пут заредом одржана је  Манифестација светских интернационалних кухиња, а овога пута то је била кухиња Русије. Школом се ширио пријатан мирис боршча и руског чаја из самовара, а звуци ,,Каљинке“ увесељавали су све присутне. Читаву манифестацију својим присуством  употпунили су гости из Русије, чланови ансамбла ,,Сувенир“ из Вазњесенска који су тога дана имали наступ у Крушевачком позоришту. Чланови географске секције говорили су о култури и традиције Русије, а пошто је на тај дан рођен и велики руски песник Александар Сергејевич Пушкин, читани су његови стихови. Гости су се за овакво гостопримство домаћинима одужили песмом и игром.

,,Бранков“ фото-албуму  биће богатији за неколико фотографија које ће нас сећати на ово дружење.

Реализујући план и програм свога рада, ,,Бранкови“ географи су нешто пре ове манифестације посетили и градски музеј у коме је био изложен 3D пројектор донет са Рударско – геолошког факултета из Београда. Том приликом су ученици 8. разреда учествовали у радионици у којој су од кварцног песка правили различите облике рељефа.

Географска секција, коју води наставница географије Драгана Соколовић, захваљујући оваквим својим садржајима броји највише чланова и често задаје ,,домаће задатке“ сличним секцијама других школа.

Фотографије погледајте ОВДЕ.

Leave a Comment