Web
Analytics

Источњачка храна

Дана 28.10.2011. године чланови географске секције су у договору са наставницом одлучили да спремају источњачку храну. Присуствовали су и остали ученици. Имали смо и госте, а неки од њих су били и мали кинез Микица и његова мама Јо Јо.

istocnjacka hrana

Храну су припремали искључиво ученици, наравно уз помоћ наставнице. Рецепте су бирали заједно, преко интернета, гласали су и после одабрали неколико јела. Правили су поховане банане, суши, кинеске салате, пилетину са кикирикијем, шпагете са поврћем и још много тога.

Завршили су са спремањем хране. Однели су је у кабинет географије где је био постављен сто. Све то је снимала телевизија, а неке ученице су дале и интервју о свему овоме. То су биле Миона Јевтовић 8/3 и Магдалена Јанић 8/1.

Након тога, ученици и остали гости одлучили су да пробају храну. Микицина мама Јо Јо нам је казала да су јела изврсна и да малишани из Бивоља знају да спремају источњачку храну. Такође су и ученици рекли да им се допада храна. Свима је мали проблем био руковање штапићима, али Јо Јо је показала и брзо су научили.

Географска секција ове године има више од 90 чланова. За све то је заслужна наставница географије Драгана Соколовић која се много залаже за нас.

Текст: Марија Поповић и Никола Николић

A ево шта су новинари рекли о нама и овом дивном дешавању.

blic

[RFG_gallery id=’4′]

Leave a Comment